Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 50 dkg darált hús
    • 25 dkg rizs
    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • fél liter tej
    • 3 ek. liszt
    • bors
    • majoránna

    Elkészítése:
    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük.
    A apróra vágott vöröshagymát kicsi olajban lepirítjuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ha már félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst és együtt készre főzzük.
    Olajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk.
    Magasabb falú tepsibe vagy kerámia edénybe teszünk alulra egy kis besamelmártást, ráterítjük a karfiol egyharmadát, erre tesszük a darát húsos keverék felét, majd megcsorgatjuk basamellel, majd újra karfiol, besamel, darált hús, besamel, karfiol, besamelt a tetejére.
    Sütőbe pirulásig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá