Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1,6 kg vecsési savanyú káposzta
- 1 kg darált sertéslapocka
- 30 dkg rizs előre párolva
- só
- bors
- 1 db vöröshagyma
- fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 ek cukor
- 5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. (Ha más fajtát használunk, kissé mossuk át.)
Olajon a cukrot karamellizáljuk, rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.
A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.
Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »