Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,6 kg vecsési savanyú káposzta
    • 1 kg darált sertéslapocka
    • 30 dkg rizs előre párolva
    • bors
    • 1 db vöröshagyma
    • fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. (Ha más fajtát használunk, kissé mossuk át.)

    Olajon a cukrot karamellizáljuk, rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.

    A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.

    Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
    A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.

    180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá