Rakott káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,6 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs előre párolva
  • bors
  • 1 db vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 ek cukor
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás

Elkészítése:

A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. (Ha más fajtát használunk, kissé mossuk át.)

Olajon a cukrot karamellizáljuk, rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.

A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.

Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.

180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.