Rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- majoránna
- őrölt paprika
- 1 kanál mangalica zsír
- kolozsvári és erdélyi szalonna
Elkészítése:
A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált nyers hússal, fűszerezzük. A hagymákat a szalonna kockákkal megpirítjuk a zsíron. Ha lepirul, akkor tűzről levéve paprikázzuk és mehet bele a savanyú káposzta. Felöntve puhára főzzük. A húsos keveréket a tepsi aljára rakjuk. Erre halmozzuk a káposztás pörit. Végül a tejfölt. Alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

