Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- majoránna
- őrölt paprika
- 1 kanál mangalica zsír
- kolozsvári és erdélyi szalonna
Elkészítése:
A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált nyers hússal, fűszerezzük. A hagymákat a szalonna kockákkal megpirítjuk a zsíron. Ha lepirul, akkor tűzről levéve paprikázzuk és mehet bele a savanyú káposzta. Felöntve puhára főzzük. A húsos keveréket a tepsi aljára rakjuk. Erre halmozzuk a káposztás pörit. Végül a tejfölt. Alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »