Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- majoránna
- őrölt paprika
- 1 kanál mangalica zsír
- kolozsvári és erdélyi szalonna
Elkészítése:
A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált nyers hússal, fűszerezzük. A hagymákat a szalonna kockákkal megpirítjuk a zsíron. Ha lepirul, akkor tűzről levéve paprikázzuk és mehet bele a savanyú káposzta. Felöntve puhára főzzük. A húsos keveréket a tepsi aljára rakjuk. Erre halmozzuk a káposztás pörit. Végül a tejfölt. Alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »