Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldbab
    • 70-80 dkg darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 25 dkg rizs
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • köménymag
    • őrölt pirospaprika
    • olaj

    Besamelhez:

    • 2 evőkanál vaj vagy margarin
    • 2 evőkanál liszt
    • 5 dl tej
    • bors

    Elkészítése:

    A rizst megfőzzük. A babot darabokra vágjuk, sós vízben ezt is megfőzzük.

    Kevés olajon a felaprított hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát. Amikor kicsit kifehéredett a hús, hozzáadunk ízlés szerint pirospaprikát, sót, köményt, majd kevés vizet (kb 1 dl), jól összekeverjük és puhára pároljuk. Ha kész, összekeverjük a rizzsel, de nem muszáj, lehet külön is rétegezni.

    Egy tepsit kikenünk vajjal, enyhén megszórjuk zsemlemorzsával. A bab felét beleterítjük a tepsibe, erre jön a rizses hús, majd ismét a bab. Besamel mártással jól leöntjük és sütjük 170-180 fokon.

    Besamel mártás: a tejet felforraljuk. A vajat felolvasztjuk, felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a hideg tejet, közben állandóan kevergetjük. Ízesítjük sóval és borssal, én néha még kevés reszelt sajtot is adok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá