Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott patisszon recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg patisszon
    • 30 dkg sült vagy pörkölt hús
    • 10 dkg rizs
    • 2-3 evőkanál liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5 dkg reszelt sajt
    • a patiszszon sütéséhez bőven olaj.

    Elkészítés:
    A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, majd ujjnyi szeletekre vágva besózzuk, és egy óráig állni hagyjuk. Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és a szeleteket lisztbe mártva, mindkét felükön bő, forró olajban megsütjük, alaposan lecsepegtetjük. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, a pecsenye vagy pörköltlevet a tejföllel meg a tojássárgával simára keverjük. Egy mély tűzálló tál aljára patisszonszeleteket fektetünk, erre
    rizst halmozunk, majd a darált hús következik. Most ismét patisszonnal, utána rizzsel meg hússal folytatjuk a rétegezést, végül az egészet putisszonszeletekkel fedjük be. Az ízesített tejföllel leöntjük, és tetejére reszelt sajtot hintünk. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje épen meg nem pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá