Rakott padlizsán recept
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 közepes cukkini
- 4 nagyobb gomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- delikát
- majoránna
- 1 nagy doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl rizs
- 2 dl víz
- 10 dkg reszelt sajt
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom, besózom és félreteszem. A rizst a vízben félkészre főzöm.
Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor jól lepirult jöhet bele a darált hús, ezzel is jól átpirítom, fűszerezem, hozzáadom a közben a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit, még pár percig pirítom. Ezután hozzáadok 2 evőkanál tejfölt, amikor már kihűlt hozzáadom a félig főtt rizst és a tojást, jól összedolgozom.
A padlizsán szeletek felét elosztom a kiolajozott tűzálló edény alján, ráteszem a ragut, a tetejére szép sorban elhelyezem a maradék padlizsánt. A maradék tejfölt egyenletesen elosztom a tetején, megszórom sajttal és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

