Rakott padlizsán recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 közepes cukkini
- 4 nagyobb gomba
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- delikát
- majoránna
- 1 nagy doboz tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl rizs
- 2 dl víz
- 10 dkg reszelt sajt
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom, besózom és félreteszem. A rizst a vízben félkészre főzöm.
Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor jól lepirult jöhet bele a darált hús, ezzel is jól átpirítom, fűszerezem, hozzáadom a közben a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit, még pár percig pirítom. Ezután hozzáadok 2 evőkanál tejfölt, amikor már kihűlt hozzáadom a félig főtt rizst és a tojást, jól összedolgozom.
A padlizsán szeletek felét elosztom a kiolajozott tűzálló edény alján, ráteszem a ragut, a tetejére szép sorban elhelyezem a maradék padlizsánt. A maradék tejfölt egyenletesen elosztom a tetején, megszórom sajttal és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »