Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott padlizsán recept

Rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3-4 db padlizsán
    • 50 dkg csirke vagy pulykamell apró kockákra vágva
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • fél liter tejföl
    • 15-20 dkg bulgur
    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    A felszeletelt padlizsánokat kevés vajon mindkét oldalát átsütjük vagy meggrillezzük. A bulgurt (riszt is használhatunk vagy kuszkuszt) vajon átpirítjuk zöldség lével felöntjük, készre főzzük, sózzuk, borsozzuk. A felkockázott húst a zúzott fokhagymával vajon fehéredésig kevergetve sütjük, sózzuk, borsozzuk. Mikor elkészült hozzáöntjük a bulgurt és elkeverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, lerakunk egy réteg padlizsánt, erre jön egy réteg húsos massza, megszórjuk reszelt sajttal. És újra ismételjük padlizsán, bulguros hús, reszelt sajt, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kerüljön a padlizsán, majd nyakon öntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg rápirul a sajt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá