Rakott lencse recept

Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- fél kg darál thús
- só
- bors
- mustár
- 3-4 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-3 szárzeller (lehet zellergumó is)
- olaj
- 1 tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A lencsét félpuhára főzöm, sózom és beleteszem a babér levelet, közben a hagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom.
Hozzáadom a fokhagymát elkeverem, majd jöhet a hús. Amikor szépen kifehéredett, hozzáadom a zellert, majd lehet fűszerezni, ízlés szerint a megadottakon kívül kerülhet még bele majoránna kevés chili vagy bármi más.
Ezt is félkészre főzzük. A tepsi aljára kerül 1 réteg lencse, erre a hús majd újra lencse, a lencse főzővize is bele kerül.
Lefedem és 250 fokon 1 órát sütöm. Ezután a tejföjt kikeverem a tojással és a tetejére kenem, megszórom a sajttal visszateszem és aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »