Rakott lencse recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- fél kg darál thús
- só
- bors
- mustár
- 3-4 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-3 szárzeller (lehet zellergumó is)
- olaj
- 1 tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A lencsét félpuhára főzöm, sózom és beleteszem a babér levelet, közben a hagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom.
Hozzáadom a fokhagymát elkeverem, majd jöhet a hús. Amikor szépen kifehéredett, hozzáadom a zellert, majd lehet fűszerezni, ízlés szerint a megadottakon kívül kerülhet még bele majoránna kevés chili vagy bármi más.
Ezt is félkészre főzzük. A tepsi aljára kerül 1 réteg lencse, erre a hús majd újra lencse, a lencse főzővize is bele kerül.
Lefedem és 250 fokon 1 órát sütöm. Ezután a tejföjt kikeverem a tojással és a tetejére kenem, megszórom a sajttal visszateszem és aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.