Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott lencse recept

Rakott lencse
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg lencse
    • fél kg darál thús
    • bors
    • mustár
    • 3-4 db babérlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3-3 szárzeller (lehet zellergumó is)
    • olaj
    • 1 tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt

    Elkészítés:

    A lencsét félpuhára főzöm, sózom és beleteszem a babér levelet, közben a hagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom.

    Hozzáadom a fokhagymát elkeverem, majd jöhet a hús. Amikor szépen kifehéredett, hozzáadom a zellert, majd lehet fűszerezni, ízlés szerint a megadottakon kívül kerülhet még bele majoránna kevés chili vagy bármi más.

    Ezt is félkészre főzzük. A tepsi aljára kerül 1 réteg lencse, erre a hús majd újra lencse, a lencse főzővize is bele kerül.

    Lefedem és 250 fokon 1 órát sütöm. Ezután a tejföjt kikeverem a tojással és a tetejére kenem, megszórom a sajttal visszateszem és aranybarnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá