Rakott lencse

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • fél kg darál thús
  • bors
  • mustár
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-3 szárzeller (lehet zellergumó is)
  • olaj
  • 1 tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A lencsét félpuhára főzöm, sózom és beleteszem a babér levelet, közben a hagymát felkockázom és kevés olajon üvegesre párolom.

Hozzáadom a fokhagymát elkeverem, majd jöhet a hús. Amikor szépen kifehéredett, hozzáadom a zellert, majd lehet fűszerezni, ízlés szerint a megadottakon kívül kerülhet még bele majoránna kevés chili vagy bármi más.

Ezt is félkészre főzzük. A tepsi aljára kerül 1 réteg lencse, erre a hús majd újra lencse, a lencse főzővize is bele kerül.

Lefedem és 250 fokon 1 órát sütöm. Ezután a tejföjt kikeverem a tojással és a tetejére kenem, megszórom a sajttal visszateszem és aranybarnára sütöm.