Rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 kg darált sertéshús
- 2 fej karfiol rózsái
- 1 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 1 db paprika, kimagozva, apróra vágva
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dl tejföl
Elkészítés:
Először a rizst pirítsuk csörgősre egy kis olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. Ezt követően adjunk egy kis fűszerpaprikát az ételhez, majd jöhet a többi fűszer, vagyis a só, a bors és az őrölt kömény is. A pörköltalapba tegyük bele a paradicsomot és a paprikát is, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt főzzük puhára. A fokhagymát csak a főzés utolsó perceiben tegyük az alapba.
A karfiol rózsáit néhány perc alatt főzzük elő lobogó vízben. Csak annyira kell őket megfőzni, hogy a torzsájuk éppen kezdjen el puhulni, vagyis még félig nyersek maradjanak. A karfiolokat ezt követően jól csepegtessük le.
Vegyünk egy jó nagy jénai tálat, vagy más sütő edényt, az aljára helyezzük el a rizst, arra mehet a pörkölt, végül a karfiol. Ez egészet locsoljuk meg a tejföllel, majd szórjuk meg a sajttal.
A rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »