Rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 kg darált sertéshús
- 2 fej karfiol rózsái
- 1 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 1 db paprika, kimagozva, apróra vágva
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dl tejföl
Elkészítés:
Először a rizst pirítsuk csörgősre egy kis olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. Ezt követően adjunk egy kis fűszerpaprikát az ételhez, majd jöhet a többi fűszer, vagyis a só, a bors és az őrölt kömény is. A pörköltalapba tegyük bele a paradicsomot és a paprikát is, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt főzzük puhára. A fokhagymát csak a főzés utolsó perceiben tegyük az alapba.
A karfiol rózsáit néhány perc alatt főzzük elő lobogó vízben. Csak annyira kell őket megfőzni, hogy a torzsájuk éppen kezdjen el puhulni, vagyis még félig nyersek maradjanak. A karfiolokat ezt követően jól csepegtessük le.
Vegyünk egy jó nagy jénai tálat, vagy más sütő edényt, az aljára helyezzük el a rizst, arra mehet a pörkölt, végül a karfiol. Ez egészet locsoljuk meg a tejföllel, majd szórjuk meg a sajttal.
A rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »