Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a rizst pirítsuk csörgősre egy kis olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. Ezt követően adjunk egy kis fűszerpaprikát az ételhez, majd jöhet a többi fűszer, vagyis a só, a bors és az őrölt kömény is. A pörköltalapba tegyük bele a paradicsomot és a paprikát is, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt főzzük puhára. A fokhagymát csak a főzés utolsó perceiben tegyük az alapba.
A karfiol rózsáit néhány perc alatt főzzük elő lobogó vízben. Csak annyira kell őket megfőzni, hogy a torzsájuk éppen kezdjen el puhulni, vagyis még félig nyersek maradjanak. A karfiolokat ezt követően jól csepegtessük le.
Vegyünk egy jó nagy jénai tálat, vagy más sütő edényt, az aljára helyezzük el a rizst, arra mehet a pörkölt, végül a karfiol. Ez egészet locsoljuk meg a tejföllel, majd szórjuk meg a sajttal.
A rakott karfiolt 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.