Muszaka recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- liszt
- 40 dkg darált hús
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só
- őrölt bors
- 1 kis hagyma
- 2-3 gerezd tört fokhagyma
- (paradicsom, zöldpaprika)
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagra szeleteljük, lisztbe mártjuk, és bő olajban kisütjük. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajban megpirítjuk, a darált húst beletesszük, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, és megpároljuk. A kisütött padlizsánt és a párolt húst rétegezve egy tűzálló tálba rakjuk, a tojássárgájával elkevert tejfölt a tetejére öntjük, és a sütőben az egészet alaposan megsütjük. (Néha a padlizsán és húsrétegek közé felszeletelt paprikát és paradicsomot is rakhatunk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

