Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós padlizsános rakottas recept

Lecsós padlizsános rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 db padlizsán
    • 30 dkg bulgur vagy rizs
    • 5 db paprika
    • 5 db paradicsom
    • bors
    • kevés édesítőszer vagy cukor

    Elkészítése:
    A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk és besózzuk, állni hagyjuk. A bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából, paradicsomból lecsót főzünk, sózzuk, borsozzuk kevés édesítőszert vagy cukrot teszünk bele (ízlés szerint fűszerezzük a kedvenc fűszerünkkel). Majd a lecsót összekeverjük a bulgurral. A padlizsán szeleteket megmossuk, megtörölgetjük majd vajon elősütjük mindkét felét. Egy jénait kivajazunk, alulra teszünk padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a lecsós bulgurt. Végül a tetejét befedjük padlizsánszeletekkel. Érdemes több padlizsánnal készíteni és közé is rétegezni, nagyon finom. 180 fokon kb. 30 percet sütjük.

    Természetesen a lecsót mindenki úgy készíti el, ahogy a családnak szokta mi így szeretjük hagyma nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá