Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rakott karfiol recept

Húsos rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 kis fej hagyma
    • 30 dkg mirelit vagy friss karfiol rózsáira szedve
    • kevés vaj a sütőforma kenéséhez
    • 4 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
    • bors
    • pirospaprika
    • 2 evőkanál rizs párolva
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál kömény
    • késhegynyi őrölt babérlevél
    • reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A karfiolt félig megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

    A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fűszerezzük. Ha az összes hús kifehéredik hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük. Ha elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a párolt rizst és jól elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet is.

    Egy sütőformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk, a karfiol felét a formába terítjük, majd ráhalmozzuk a ragut és elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.

    A tejfölt elkeverjük a tojással és ízlés szerinti mennyiségű sóval, majd a karfiolra öntjük. Sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá