Húsos rakott karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- 30 dkg mirelit vagy friss karfiol rózsáira szedve
- kevés vaj a sütőforma kenéséhez
- 4 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa a tepsi szórásához
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 evőkanál rizs párolva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál kömény
- késhegynyi őrölt babérlevél
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A karfiolt félig megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fűszerezzük. Ha az összes hús kifehéredik hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük. Ha elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a párolt rizst és jól elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet is.
Egy sütőformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk, a karfiol felét a formába terítjük, majd ráhalmozzuk a ragut és elsimítjuk, majd befedjük a maradék karfiollal.
A tejfölt elkeverjük a tojással és ízlés szerinti mennyiségű sóval, majd a karfiolra öntjük. Sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.