Francia rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg füstölt vagy bármilyen kolbász
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- egy kis fej vöröshagyma
- fél dl olaj
- 5 dkg margarin
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam, majd sós vízben megfőztem. A tojásokat is keményre megfőztem. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főzőtejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is és lassú tűzön besűrítettem. Sóztam és borsoztam. A burgonyát, tojást és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba. Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem, és az összekevert ételeket beleöntöttem. A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam. 180 fokon szép pirosra sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »