Francia rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg füstölt vagy bármilyen kolbász
- 3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- egy kis fej vöröshagyma
- fél dl olaj
- 5 dkg margarin
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam, majd sós vízben megfőztem. A tojásokat is keményre megfőztem. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főzőtejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is és lassú tűzön besűrítettem. Sóztam és borsoztam. A burgonyát, tojást és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba. Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem, és az összekevert ételeket beleöntöttem. A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam. 180 fokon szép pirosra sütöttem.