Francia rakott burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg füstölt vagy bármilyen kolbász
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- egy kis fej vöröshagyma
- fél dl olaj
- 5 dkg margarin
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam, majd sós vízben megfőztem. A tojásokat is keményre megfőztem. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főzőtejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is és lassú tűzön besűrítettem. Sóztam és borsoztam. A burgonyát, tojást és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba. Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem, és az összekevert ételeket beleöntöttem. A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam. 180 fokon szép pirosra sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »