Csirkemelles rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 40-50 dkg csirkemellfilé
- 1 tasakos rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 320 g tejföl
- 175 g natúr joghurt
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- olaj
- vaj
Elkészítése:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is megszórjuk és meglocsoljuk egy kis olajjal, állni hagyjuk, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A rizst is elkészítjük.
A tejfölt összekeverjük a natúr joghurttal és beleaprítjuk a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A csirkemellet kisütjük, majd felöntjük egy kis vízzel. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Egy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegekben pakolni a hozzávalókat: karfiol, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, rizs, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, csirkemell, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék és sajt.
Befedjük fóliával és előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig lefedve sütjük, majd pedig addig, amíg a sajt megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »