Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemelles rakott karfiol recept

Csirkemelles rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol
    • 40-50 dkg csirkemellfilé
    • 1 tasakos rizs
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 320 g tejföl
    • 175 g natúr joghurt
    • 20 dkg reszelt sajt
    • bors
    • olaj
    • vaj

    Elkészítése:

    A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is megszórjuk és meglocsoljuk egy kis olajjal, állni hagyjuk, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.

    A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A rizst is elkészítjük.

    A tejfölt összekeverjük a natúr joghurttal és beleaprítjuk a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.

    A csirkemellet kisütjük, majd felöntjük egy kis vízzel. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

    Egy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegekben pakolni a hozzávalókat: karfiol, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, rizs, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, csirkemell, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék és sajt.

    Befedjük fóliával és előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig lefedve sütjük, majd pedig addig, amíg a sajt megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá