Csirkemelles rakott karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 40-50 dkg csirkemellfilé
  • 1 tasakos rizs
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 320 g tejföl
  • 175 g natúr joghurt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • olaj
  • vaj

Elkészítése:

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel is megszórjuk és meglocsoljuk egy kis olajjal, állni hagyjuk, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.

A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. A rizst is elkészítjük.

A tejfölt összekeverjük a natúr joghurttal és beleaprítjuk a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.

A csirkemellet kisütjük, majd felöntjük egy kis vízzel. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Egy tepsit kivajazunk és elkezdjük rétegekben pakolni a hozzávalókat: karfiol, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, rizs, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék, sajt, csirkemell, tejfölös-joghurtos-fokhagymás keverék és sajt.

Befedjük fóliával és előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig lefedve sütjük, majd pedig addig, amíg a sajt megpirul.