Rakott cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (kisebb és zsenge darabok)
- 50 dkg darált hús
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 ek apróra vágott kapor
- 3 ág oregánó (ha nincs friss, lehet szárított is)
- néhány bazsalikomlevél (ebből is jó a morzsolt)
- 4 érett paradicsom
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3 duci gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és ha a héja keményebb, akkor meg is hámozzuk. Azért érdemes kisebb darabokat választani, mert akkor még nincs nagy magja, nem kell kiszedegetni. Hosszú lapokra gyaluljuk, majd félre tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, kockázzuk és két evőkanál olajon megpirítjuk. Közben a paradicsomokat megmossuk, aprítógépbe tesszük (vagy nagyon apróra kockázzuk) a fűszernövényekkel és a fokhagymával együtt. Összedaráljuk.

A megpirult hagymára rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk kevergetve, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és ráöntjük a fűszeres paradicsomot. Fedő alatt összepároljuk, majd a felesleges nedvességet elsütjük alóla.
Egy sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a cukkinilapok felét elrendezzük benne. Erre jön a ragu, amit megszórunk a reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel.

A tejfölben elkeverjük a kaprot, és egy kis ételízesítőt, majd rákanalazzuk a rakottasra és végül megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

