Rakott burgonya főtt tarjával recept

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket.
Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás és a tarja.
A tejfölt a tojásokkal, sóval és borssal összekeverem és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz maradékával leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét és vajdarabkákat teszek rá. A maradék szalonnát a tetején elosztom.
Hideg sütőbe teszem és 180 fokon sütöm, míg szépen megpirul a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »