Rakott brokkoli kölessel és pulykahússal recept

Hozzávalók:
- 80 dkg brokkoli
- 1 kg pulyka felső combfilé
- 25 dkg köles
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek provance-i fűszerkeverék
- 4 ek étolaj
- 5 dl tejföl
- 3 dl főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
- zabpehely
- só
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük.
A kölest megmossuk, 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük 2,5-szeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és megfőzzük, mint a rizst.
A húst ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk és a maradék olajon megdinszteljük. Amikor már szinte kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár percet együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a húst.
Sózzuk, fűszerezzük és kevergetve puhára pároljuk. Ha elfő az engedett leve, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, elkeverjük benne a megfőtt kölest.
Egy magas falú tepsit (35 x 22 cm), vagy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük 1-2 ek zabpehellyel és az aljára szórjuk a megfőtt brokkolit. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a tojást, majd meglocsoljuk vele a brokkolit.
Elterítjük rajta a húsos kölest, meglocsoljuk a maradék tejfölös szósszal. 180 fokos sütőben 60 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Tipp:
2 dl tejfölt elkeverek egy marék apróra vágott kaporral, ezzel locsolom meg tálaláskor a rakott brokkolis kockát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »