Rakott brokkoli kölessel és pulykahússal recept

Hozzávalók:
- 80 dkg brokkoli
- 1 kg pulyka felső combfilé
- 25 dkg köles
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek provance-i fűszerkeverék
- 4 ek étolaj
- 5 dl tejföl
- 3 dl főzőtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
- zabpehely
- só
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük.
A kölest megmossuk, 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük 2,5-szeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és megfőzzük, mint a rizst.
A húst ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk és a maradék olajon megdinszteljük. Amikor már szinte kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár percet együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a húst.
Sózzuk, fűszerezzük és kevergetve puhára pároljuk. Ha elfő az engedett leve, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, elkeverjük benne a megfőtt kölest.
Egy magas falú tepsit (35 x 22 cm), vagy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük 1-2 ek zabpehellyel és az aljára szórjuk a megfőtt brokkolit. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a tojást, majd meglocsoljuk vele a brokkolit.
Elterítjük rajta a húsos kölest, meglocsoljuk a maradék tejfölös szósszal. 180 fokos sütőben 60 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Tipp:
2 dl tejfölt elkeverek egy marék apróra vágott kaporral, ezzel locsolom meg tálaláskor a rakott brokkolis kockát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »