Rakott brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 20 dkg rizs
- 50 dkg darált pulykahús
- 80 dkg brokkoli
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 5 dkg parmezán
- 4 dl tejföl
- kevés olaj
- 4 dl húsleves
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedtem és forró vízben rövid ideig főztem (max 10 perc). Figyeljük, hogy kicsit roppanós maradjon!
A rizst olajon megpirítottam, majd húslevessel felöntve megpároltam.
A darált húst kevés olajon, amin megdinszteltem a hagymát, fehéredésig keverve sütöttem.
A brokkolit hideg vízzel leöblítettem és egy jénai tálban elkezdtem a rétegezést. Az aljára kerültek a zöld rózsák, rá a rizs, következett a hús, végül a maradék brokkoli. Tetejére tejföl került, amit megkoronáztam reszelt parmezánnal. Egy pici főzővíz kerül a tálba, hogy ne váljon túl szárazzá az étel.
Az előmelegített sütőbe toltam, ahol kb 40 perc alatt vált a teteje aranybarnává. Csodásan fest és az íze is kiváló!
Kalóriatartalmát még lehet csökkenteni, ha tejfölünk is zsírszegény (12 %-os).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »