Rakott brokkoli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 20 dkg rizs
- 50 dkg darált pulykahús
- 80 dkg brokkoli
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 5 dkg parmezán
- 4 dl tejföl
- kevés olaj
- 4 dl húsleves
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedtem és forró vízben rövid ideig főztem (max 10 perc). Figyeljük, hogy kicsit roppanós maradjon!
A rizst olajon megpirítottam, majd húslevessel felöntve megpároltam.
A darált húst kevés olajon, amin megdinszteltem a hagymát, fehéredésig keverve sütöttem.
A brokkolit hideg vízzel leöblítettem és egy jénai tálban elkezdtem a rétegezést. Az aljára kerültek a zöld rózsák, rá a rizs, következett a hús, végül a maradék brokkoli. Tetejére tejföl került, amit megkoronáztam reszelt parmezánnal. Egy pici főzővíz kerül a tálba, hogy ne váljon túl szárazzá az étel.

Az előmelegített sütőbe toltam, ahol kb 40 perc alatt vált a teteje aranybarnává. Csodásan fest és az íze is kiváló!
Kalóriatartalmát még lehet csökkenteni, ha tejfölünk is zsírszegény (12 %-os).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

