Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 20 dkg rizs
    • 50 dkg darált pulykahús
    • 80 dkg brokkoli
    • 1 fej hagyma
    • bors
    • 5 dkg parmezán
    • 4 dl tejföl
    • kevés olaj
    • 4 dl húsleves

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedtem és forró vízben rövid ideig főztem (max 10 perc). Figyeljük, hogy kicsit roppanós maradjon!

    A rizst olajon megpirítottam, majd húslevessel felöntve megpároltam.

    A darált húst kevés olajon, amin megdinszteltem a hagymát, fehéredésig keverve sütöttem.

    A brokkolit hideg vízzel leöblítettem és egy jénai tálban elkezdtem a rétegezést. Az aljára kerültek a zöld rózsák, rá a rizs, következett a hús, végül a maradék brokkoli. Tetejére tejföl került, amit megkoronáztam reszelt parmezánnal. Egy pici főzővíz kerül a tálba, hogy ne váljon túl szárazzá az étel.
    DSC_0688
    Az előmelegített sütőbe toltam, ahol kb 40 perc alatt vált a teteje aranybarnává. Csodásan fest és az íze is kiváló!

    Kalóriatartalmát még lehet csökkenteni, ha tejfölünk is zsírszegény (12 %-os).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá