Rakott brokkoli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 20 dkg rizs
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 80 dkg brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • 5 dkg parmezán
  • 4 dl tejföl
  • kevés olaj
  • 4 dl húsleves

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedtem és forró vízben rövid ideig főztem (max 10 perc). Figyeljük, hogy kicsit roppanós maradjon!

A rizst olajon megpirítottam, majd húslevessel felöntve megpároltam.

A darált húst kevés olajon, amin megdinszteltem a hagymát, fehéredésig keverve sütöttem.

A brokkolit hideg vízzel leöblítettem és egy jénai tálban elkezdtem a rétegezést. Az aljára kerültek a zöld rózsák, rá a rizs, következett a hús, végül a maradék brokkoli. Tetejére tejföl került, amit megkoronáztam reszelt parmezánnal. Egy pici főzővíz kerül a tálba, hogy ne váljon túl szárazzá az étel.
DSC_0688
Az előmelegített sütőbe toltam, ahol kb 40 perc alatt vált a teteje aranybarnává. Csodásan fest és az íze is kiváló!

Kalóriatartalmát még lehet csökkenteni, ha tejfölünk is zsírszegény (12 %-os).