Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedtem és forró vízben rövid ideig főztem (max 10 perc). Figyeljük, hogy kicsit roppanós maradjon!
A rizst olajon megpirítottam, majd húslevessel felöntve megpároltam.
A darált húst kevés olajon, amin megdinszteltem a hagymát, fehéredésig keverve sütöttem.
A brokkolit hideg vízzel leöblítettem és egy jénai tálban elkezdtem a rétegezést. Az aljára kerültek a zöld rózsák, rá a rizs, következett a hús, végül a maradék brokkoli. Tetejére tejföl került, amit megkoronáztam reszelt parmezánnal. Egy pici főzővíz kerül a tálba, hogy ne váljon túl szárazzá az étel.
Az előmelegített sütőbe toltam, ahol kb 40 perc alatt vált a teteje aranybarnává. Csodásan fest és az íze is kiváló!
Kalóriatartalmát még lehet csökkenteni, ha tejfölünk is zsírszegény (12 %-os).