Pulykahússal rakott spárga recept

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg spárga
- 60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
- 30 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- étolaj
- 4 dl tejföl
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ahol roppan letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizst megfőzzük félig. Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát, majd ráterítjük a párolt rizst és a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »