Pulykahússal rakott spárga recept
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg spárga
- 60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
- 30 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- étolaj
- 4 dl tejföl
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ahol roppan letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizst megfőzzük félig. Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát, majd ráterítjük a párolt rizst és a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

