Sertéstokány Marcsi módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 40 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- olaj
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 1 dl tejföl
- pirospaprika
- 6 közepes csemege uborka
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom. A sertés combot egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom.
A gombát megpucolom és felszeletelem, az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.
Amikor a hús és a többi hozzávaló megpuhult, fűszerezem pirospaprikával. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem és további 7-8 percet forralom lassú tűznél.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

