Sertéstokány Marcsi módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 40 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- olaj
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 1 dl tejföl
- pirospaprika
- 6 közepes csemege uborka
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom. A sertés combot egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom.
A gombát megpucolom és felszeletelem, az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.
Amikor a hús és a többi hozzávaló megpuhult, fűszerezem pirospaprikával. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem és további 7-8 percet forralom lassú tűznél.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »