Hétvezér-tokány recept
Hozzávalók:
- 25 dkg marhapacsni
- 25 dkg sertéscomb
- 25 dkg borjúhús (vagy kicsontozott csirkemell)
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezdfokhagyma
- 1-1 paradicsom meg zöldpaprika
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- 1 csapott kiskanál pirospaprika
- késhegynyi majoránna
- őrölt bors
Elkészítés:
Az olajon, fedő alatt megpirítjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, átsütjük rajta a kockákra vágott marhahúst, a pirospaprikával meghintjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy félig ellepje. Beletesszük a paradicsomot meg a zöldpaprikát, a fokhagymagerezdeket, és megfűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon 40 percig pároljuk. Ekkor rakjuk bele a kockákra vágott sertéshúst, ha kell, egy kevés vizet öntünk még hozzá, és 30 percig, kis lángon együtt puhítjuk. A végén kerül a lábasba kicsontozott, lebőrözött csirkemell, és együtt teljesen megpuhítjuk.
Vagy így, rövid lével tálaljuk, vagy a liszttel simára kevert tejföllel sűrítjük be a mártást. Galuska illik hozzá, de sokan csak puha kenyérrel eszik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

