Borjúpörkölt újhagymával, tejfölös uborkasalátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg borjúhús (vegyes részekből)
- 2 közepes nagyságú hagyma
- zsír
- pirospaprika
- 2 szem paradicsom
- só
- bors
- ételízesítő
- majoránna
- fokhagymakrém
- újburgonya
- uborka
- tejföl
- ecet
- só
Elkészítése:
Felkockázzuk a húst, ezután megmossuk. A hagymát megpucoljuk és felrakjuk, zsiradékon megpirítjuk. A pirospaprikát, a paradicsomot és a fűszereket is beletesszük, majd később a húst.
Összekeverjük és egy kis vizet öntünk alá. Lefedjük és puhára főzzük.
Közben az újburgonyát sós vízben megfőzzük.
Az uborkasalátát is elkészítjük. Megpucoljuk, legyaluljuk, sózzuk, öntünk rá ecetet. Kevergetjük és mielőtt tálalnánk kinyomjuk az uborkalevét, és tejfölt teszünk rá.
Ha kell még tehetünk rá ecetet. Attól függ ki mennyire savanyúan szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »