Piperade (francia lecsó tojással) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 lecsópaprika
- 1 piros paprika
- 1 dhegyes zöldpaprika
- 2 chili
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeleteljük.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Fűszerezzük, majd tovább pároljuk.
Közben a tojásokat feltörjük és szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntjük a lecsóra és kb 5 perc alatt összesütjük.
Tipp:
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán és cukkini.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »