Pingvin kunyhó recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 zsemle
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
Krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
Pingvinekhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes sárgarépa
- 6 db fekete olajbogyó
Elkészítése:
A zsemléket vízbe megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet és 1 ek zsemlemorzsát és jó alaposan kidolgozzuk.
Nagyobb gombócot formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük, meghintjük zsemlemorzsával és készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
Amikor a fasírt megsült egy tálba vagy egy tálcára helyezzük és befedjük krumplipürével, késsel bekockázzuk a tetejét.
A pingvinekhez a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. Egész olajbogyó a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya, valamint sárgarépa cikkek a talpuk és a csőrük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »