Pingvin kunyhó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj

Krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

Pingvinekhez:

  • 3 tojás
  • 1 közepes sárgarépa
  • 6 db fekete olajbogyó

Elkészítése:

A zsemléket vízbe megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet és 1 ek zsemlemorzsát és jó alaposan kidolgozzuk.

Nagyobb gombócot formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük, meghintjük zsemlemorzsával és készre sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
Amikor a fasírt megsült egy tálba vagy egy tálcára helyezzük és befedjük krumplipürével, késsel bekockázzuk a tetejét.

A pingvinekhez a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. Egész olajbogyó a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya, valamint sárgarépa cikkek a talpuk és a csőrük.