Petrezselymes darált hússal töltött gomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagy fej csiperke gomba
- 15 dkg darált hús
- 1 kis doboz tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 tk vaj
- őrölt paprika
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, tövüket eltávolítjuk és a kalapokat egy tepsire helyezzük fejjel lefelé.
A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 10 perc párolás után hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét és ha kell, akkor minimális folyadékkal pótoljuk, hogy ne ragadjon le. 15 perc alatt kész. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a vajat a bazsalikommal felolvasztjuk takarék lángon, vagy mikróban és a gombafejeket egy ecset segítségével bevonjuk vele.
Az elkészült darált húst egy evőkanál segítségével a gombafejekbe töltjük, majd a tetejükre 1-1 ek tejfölt rakunk úgy, hogy belepje a darált húst. Csipetnyi őrölt paprikával meghintjük és egy kis reszelt sajtot szórunk rá a végén.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percet pároljuk fedő, vagy alufólia alatt, majd ezt eltávolítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük!
Rizibizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk!
Jó étvágyat!
Tipp:
A tepsibe szoktam rakni 2 szál répát darabolva, és hozzásütöm a gombához. Bazsalikomos vajjal locsolom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »