Pataki tálban készült disznótoros krumplival és savanyú káposztával recept
Hozzávalók:
- 1-1 szál tüdős és májas hurka
- 1 szál sütni való kolbász
- 4-5 szem közepes méretű burgonya
- 60 dkg savanyú káposzta
- 1 evőkanál zsír
Elkészítése:
A pataki tál alsó és felső részébe a sütés előtt kb 1 órával hideg vizet engedek és hagyom ázni, hogy táguljanak a pólusai.
Míg a tál ázik meghámozom a burgonyát és vékony karikákra vágom. Előkészítem a hurkákat és a kolbászt, valamint a káposztát.
Ha ezzel megvagyok kiöntöm a vizet a tálból és az aljára terítem a savanyú káposztát. Aztán beborítom a feldarabolt krumplival, amit sózok, borsozok. Végül befedem a hurka-kolbásszal. Egy evőkanál zsírt teszek a tetejére, ráteszem a tetejét és hideg sütőbe tolom.
Beállítom 200 fokra a sütőt és kb 60 percig sütöm. Félidőben megfordítom a hurkákat és a kolbászt is, hogy az alsó részük is szépen lepiruljon.
Tipp:
A savanyú káposztát én nem szoktam kimosni, hogy sülés közben még jobban összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

