Pataki tálban készült disznótoros krumplival és savanyú káposztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-1 szál tüdős és májas hurka
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 4-5 szem közepes méretű burgonya
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése:

A pataki tál alsó és felső részébe a sütés előtt kb 1 órával hideg vizet engedek és hagyom ázni, hogy táguljanak a pólusai.

Míg a tál ázik meghámozom a burgonyát és vékony karikákra vágom. Előkészítem a hurkákat és a kolbászt, valamint a káposztát.

Ha ezzel megvagyok kiöntöm a vizet a tálból és az aljára terítem a savanyú káposztát. Aztán beborítom a feldarabolt krumplival, amit sózok, borsozok. Végül befedem a hurka-kolbásszal. Egy evőkanál zsírt teszek a tetejére, ráteszem a tetejét és hideg sütőbe tolom.

Beállítom 200 fokra a sütőt és kb 60 percig sütöm. Félidőben megfordítom a hurkákat és a kolbászt is, hogy az alsó részük is szépen lepiruljon.

Tipp:

A savanyú káposztát én nem szoktam kimosni, hogy sülés közben még jobban összeérjenek az ízek.