Pásztortarhonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéslapocka
- 40 dkg házi tarhonya
- 10 dkg húsos szalonna
- fél szál házikolbász
- 4 krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk zsír
- ízlés szerint csípős paprika
- 1 kis pohár fehérbor
Elkészítése:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig pároljuk, míg üveges lesz. Ekkor belekerül a kockázott hús is. Időnként megkeverve, a hús fehéredéséig együtt pirítjuk őket. Beleöntjük a bort, és jól megkeverjük.
Hozzátesszük a nagyon apróra darabolt paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, valamint a csípős paprikát is hozzátesszük. Fedő alatt készre főzzük a pörköltalapot.
Vízzel kicsit jobban felöntjük, mert a hozzákerülő tarhonya és a krumpli is fel fog venni a léből elég sokat. A tarhonya is belekerül. Elkeverjük, majd a közben megpucolt, felkockázott krumplit és a zöldpaprikát is hozzátesszük. Ha kell, a vizet pótoljuk.
Rányomjuk a fokhagymát is, majd fedő alatt időnként óvatosan megkeverve, kicsit később a karikázott kolbászt is hozzáadva készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítjük.
Tipp:
Házi, reszelt tarhonyával az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »