Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztortarhonya recept

Pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg sertéslapocka
    • 40 dkg házi tarhonya
    • 10 dkg húsos szalonna
    • fél szál házikolbász
    • 4 krumpli
    • 1 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • kevés őrölt kömény
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk zsír
    • ízlés szerint csípős paprika
    • 1 kis pohár fehérbor

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig pároljuk, míg üveges lesz. Ekkor belekerül a kockázott hús is. Időnként megkeverve, a hús fehéredéséig együtt pirítjuk őket. Beleöntjük a bort, és jól megkeverjük.

    Hozzátesszük a nagyon apróra darabolt paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, valamint a csípős paprikát is hozzátesszük. Fedő alatt készre főzzük a pörköltalapot.

    Vízzel kicsit jobban felöntjük, mert a hozzákerülő tarhonya és a krumpli is fel fog venni a léből elég sokat. A tarhonya is belekerül. Elkeverjük, majd a közben megpucolt, felkockázott krumplit és a zöldpaprikát is hozzátesszük. Ha kell, a vizet pótoljuk.

    Rányomjuk a fokhagymát is, majd fedő alatt időnként óvatosan megkeverve, kicsit később a karikázott kolbászt is hozzáadva készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítjük.

    Tipp:

    Házi, reszelt tarhonyával az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá