Pásztortarhonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéslapocka
- 40 dkg házi tarhonya
- 10 dkg húsos szalonna
- fél szál házikolbász
- 4 krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk zsír
- ízlés szerint csípős paprika
- 1 kis pohár fehérbor
Elkészítése:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig pároljuk, míg üveges lesz. Ekkor belekerül a kockázott hús is. Időnként megkeverve, a hús fehéredéséig együtt pirítjuk őket. Beleöntjük a bort, és jól megkeverjük.
Hozzátesszük a nagyon apróra darabolt paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, valamint a csípős paprikát is hozzátesszük. Fedő alatt készre főzzük a pörköltalapot.
Vízzel kicsit jobban felöntjük, mert a hozzákerülő tarhonya és a krumpli is fel fog venni a léből elég sokat. A tarhonya is belekerül. Elkeverjük, majd a közben megpucolt, felkockázott krumplit és a zöldpaprikát is hozzátesszük. Ha kell, a vizet pótoljuk.
Rányomjuk a fokhagymát is, majd fedő alatt időnként óvatosan megkeverve, kicsit később a karikázott kolbászt is hozzáadva készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítjük.
Tipp:
Házi, reszelt tarhonyával az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »