Pásztorpite recept
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg zöldborsó
- 3 közepes lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 1 db leveskocka
- 5 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Tetejére
- 1 kg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A ragu elkészítése:
Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.
Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.
A tetejére:
Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.
Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


