Pásztorpite recept

Hozzávalók:
A raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg zöldborsó
- 3 közepes lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 1 db leveskocka
- 5 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Tetejére
- 1 kg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A ragu elkészítése:
Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.
Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.
A tetejére:
Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.
Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »