Pásztorpite recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált disznóhús
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db közepes hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom püré
- 2-3 kiskanál worcestershire szósz (ki is lehet hagyni, ha nincs otthon)
- 1 kanál olaj
- 1,5 kg krumpli
- 10 dkg sajt (trappista,feta)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só, bors, kakukkfű, rozmaring
- 0,5 l húsleves alap lé
- 4 dl vörösbor
Elkészítése:
A húst megpirítom a répát bele reszelem a hagymával és a fokhagymával, hozzá teszem a paradicsom pürét és felöntöm a leves alappal.
Amíg fő megcsinálom a krumplipürét, a két tojássárgájával és egy kis sajttal.
Ha elfőtte a levét, akkor ráöntöm a bort és megvárom, amíg ezt is elfövi
Egy hőálló edénybe teszem, a tetejére a krumplipürét 2 ujjnyira és megszóróm a maradék sajttal.
Elmelegíttet sütőben aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

