Pásztorpite recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált disznóhús
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db közepes hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom püré
- 2-3 kiskanál worcestershire szósz (ki is lehet hagyni, ha nincs otthon)
- 1 kanál olaj
- 1,5 kg krumpli
- 10 dkg sajt (trappista,feta)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só, bors, kakukkfű, rozmaring
- 0,5 l húsleves alap lé
- 4 dl vörösbor
Elkészítése:
A húst megpirítom a répát bele reszelem a hagymával és a fokhagymával, hozzá teszem a paradicsom pürét és felöntöm a leves alappal.
Amíg fő megcsinálom a krumplipürét, a két tojássárgájával és egy kis sajttal.
Ha elfőtte a levét, akkor ráöntöm a bort és megvárom, amíg ezt is elfövi
Egy hőálló edénybe teszem, a tetejére a krumplipürét 2 ujjnyira és megszóróm a maradék sajttal.
Elmelegíttet sütőben aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »