Pásztorpite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pásztorpite

Hozzávalók:

  • 1 kg darált disznóhús
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db közepes hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom püré
  • 2-3 kiskanál worcestershire szósz (ki is lehet hagyni, ha nincs otthon)
  • 1 kanál olaj
  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg sajt (trappista,feta)
  • 2 db tojássárgája
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring
  • 0,5 l húsleves alap lé
  • 4 dl vörösbor

Elkészítése:

A húst megpirítom a répát bele reszelem a hagymával és a fokhagymával, hozzá teszem a paradicsom pürét és felöntöm a leves alappal.

Amíg fő megcsinálom a krumplipürét, a két tojássárgájával és egy kis sajttal.

Ha elfőtte a levét, akkor  ráöntöm a bort és megvárom, amíg ezt is elfövi

Egy hőálló edénybe teszem, a tetejére a krumplipürét 2 ujjnyira és megszóróm a maradék sajttal.

Elmelegíttet sütőben aranybarnára sütöm.