Paradicsomos húsgombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 15 dkg rizs
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 gerezd fokhagyma
- 360 g sűrített paradicsom
- paradicsomlé (ízlés szerint)
- víz
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- bazsalikom
- liszt
- olaj
- cukor
Elkészítése:
Egy fazékba öntjük a paradicsomlevet és a vizet, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és feltesszük melegedni. Míg melegszik elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, fokhagymával és bazsalikommal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
Tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából és óvatosan a forrásban lévő paradicsomos vízbe engedjük. Közepes lángon lefedve kb. 40 percig főzzük. A sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük és amikor megpuhultak a gombócok, ráöntjük.
Lisztből és olajból rántást készítünk és ezzel sűrítjük a mártást. Sóval, cukorral ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

