Paradicsomos-babos egytál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (szárny, comb, mell stb.)
- 1/2 kg fejtett bab
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé (házi)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só, bors, bazsalikom, chilli
Elkészítése:
A csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket.
A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a fűszerekből mártást készítünk.
A hagymákat szálaira szeljük és beborogatjuk vele a húst, majd ráborítjuk a babot és végül a paradicsomszószt.
Végül fedjük le és irány a sütő. Kb 45 perc alatt, 180 fokon megsül a hús és összesülnek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


