Paradicsomos-babos egytál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (szárny, comb, mell stb.)
- 1/2 kg fejtett bab
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé (házi)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só, bors, bazsalikom, chilli
Elkészítése:
A csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket.
A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a fűszerekből mártást készítünk.
A hagymákat szálaira szeljük és beborogatjuk vele a húst, majd ráborítjuk a babot és végül a paradicsomszószt.
Végül fedjük le és irány a sütő. Kb 45 perc alatt, 180 fokon megsül a hús és összesülnek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »