Paprikáskrumpli debreceni kolbásszal recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10-15 dkg debreceni kolbász
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál piros arany
- csipetnyi köménymag
- só
- bors
- 1 dl vörösbor
- 1-2 paradicsom
- 1 paprika
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát daraboljuk fel apró kockára, a paprikát nagyobb kockára, a paradicsomot pedig szeleteljük fel. A krumplit daraboljuk fel úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya.
A felszeletelt burgonyát tegyük vízbe, míg a pörköltalapot elkészítjük. Daraboljuk fel a kolbászt tetszés szerint.
A felhevített zsiradékon dinszteljük meg az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor üveges a hagyma, tegyük bele a felszeletelt kolbászt. Néhány perc elteltével adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, és ha kell, kevés vizet is öntsünk hozzá, nehogy lesüljön az étel. Ha a paprika, és a paradicsom szétfőtt, a tűzről levéve szórjuk az alapba az őrölt paprikát, és tegyük bele a feldarabolt burgonyát.
Az egészet öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplit, és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, köményt, piros aranyat, vörösbort, majd lefedve addig főzzük, míg a krumpli könnyen darabolható lesz.
Sztori: Jó hosszú lével készült, mert mi így szeretjük.