Paprikáskrumpli debreceni kolbásszal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg debreceni kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál piros arany
  • csipetnyi köménymag
  • bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1-2 paradicsom
  • 1 paprika

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát daraboljuk fel apró kockára, a paprikát nagyobb kockára, a paradicsomot pedig szeleteljük fel. A krumplit daraboljuk fel úgy, hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya.

A felszeletelt burgonyát tegyük vízbe, míg a pörköltalapot elkészítjük. Daraboljuk fel a kolbászt tetszés szerint.

A felhevített zsiradékon dinszteljük meg az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor üveges a hagyma, tegyük bele a felszeletelt kolbászt. Néhány perc elteltével adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, és ha kell, kevés vizet is öntsünk hozzá, nehogy lesüljön az étel. Ha a paprika, és a paradicsom szétfőtt, a tűzről levéve szórjuk az alapba az őrölt paprikát, és tegyük bele a feldarabolt burgonyát.
Az egészet öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplit, és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, köményt, piros aranyat, vörösbort, majd lefedve addig főzzük, míg a krumpli könnyen darabolható lesz.

Sztori: Jó hosszú lével készült, mert mi így szeretjük.