Paprikás krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg krumpli
- 1,5 kg hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg gyulai kolbász
- 1 kg virsli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 üveg lecsó
- 3 kanál zsír
- 2 zöldpaprika
- 1/2 hegyes csípős paprika
- 2 kisebb chili
- 200 g házi készítésű darált paprika (paprikakrém)
- 200 g aszalt paradicsom
- 1 lestyánlevél
- 2 szál kakukkfű
- néhány bazsalikomlevél
- kevés só
- 1 kávéskanál köménymag
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- kevés víz
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón. A szalonnát felszeljük és bevagdossuk.
Kevés zsíron a szalonnát kisütjük, a “kakastarélyokat” kivesszük és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároljuk. Enyhén megsózzuk, majd a köménnyel együtt tovább pirítjuk rövid ideig. A lecsót és a darált paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraljuk.
Forráskor hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, ami szintén javított a bográcsos színén, a karikázott virslit és kicsivel később a galuskát is beleszaggatva (a hozzávalóit csak ki kell keverni és az ételbe szaggatni, majd benne megfőzni). Mielőtt a galuska is hozzákerült a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kiszedjük. Így csak a kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben.
Tipp:
Főzőversenyre készült, nagy sikert aratott. A tálaláshoz készített kolbászos koszorú másik receptemben megtalálható. természetesen az étel főzőlapon is elkészíthető, a mennyiségek arányos csökkentésével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »