Paprikás krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 kg krumpli
- 1,5 kg hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg gyulai kolbász
- 1 kg virsli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 üveg lecsó
- 3 kanál zsír
- 2 zöldpaprika
- 1/2 hegyes csípős paprika
- 2 kisebb chili
- 200 g házi készítésű darált paprika (paprikakrém)
- 200 g aszalt paradicsom
- 1 lestyánlevél
- 2 szál kakukkfű
- néhány bazsalikomlevél
- kevés só
- 1 kávéskanál köménymag
Galuskához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- kevés víz
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón. A szalonnát felszeljük és bevagdossuk.
Kevés zsíron a szalonnát kisütjük, a “kakastarélyokat” kivesszük és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároljuk. Enyhén megsózzuk, majd a köménnyel együtt tovább pirítjuk rövid ideig. A lecsót és a darált paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraljuk.
Forráskor hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, ami szintén javított a bográcsos színén, a karikázott virslit és kicsivel később a galuskát is beleszaggatva (a hozzávalóit csak ki kell keverni és az ételbe szaggatni, majd benne megfőzni). Mielőtt a galuska is hozzákerült a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kiszedjük. Így csak a kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben.
Tipp:
Főzőversenyre készült, nagy sikert aratott. A tálaláshoz készített kolbászos koszorú másik receptemben megtalálható. természetesen az étel főzőlapon is elkészíthető, a mennyiségek arányos csökkentésével.