Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás krumpli recept

Paprikás krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kg krumpli
    • 1,5 kg hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kg gyulai kolbász
    • 1 kg virsli
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 üveg lecsó
    • 3 kanál zsír
    • 2 zöldpaprika
    • 1/2 hegyes csípős paprika
    • 2 kisebb chili
    • 200 g házi készítésű darált paprika (paprikakrém)
    • 200 g aszalt paradicsom
    • 1 lestyánlevél
    • 2 szál kakukkfű
    • néhány bazsalikomlevél
    • kevés só
    • 1 kávéskanál köménymag

    Galuskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón. A szalonnát felszeljük és bevagdossuk.

    Kevés zsíron a szalonnát kisütjük, a “kakastarélyokat” kivesszük és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároljuk. Enyhén megsózzuk, majd a köménnyel együtt tovább pirítjuk rövid ideig. A lecsót és a darált paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraljuk.

    Forráskor hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, ami szintén javított a bográcsos színén, a karikázott virslit és kicsivel később a galuskát is beleszaggatva (a hozzávalóit csak ki kell keverni és az ételbe szaggatni, majd benne megfőzni). Mielőtt a galuska is hozzákerült a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kiszedjük. Így csak a kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben.

    Tipp:

    Főzőversenyre készült, nagy sikert aratott. A tálaláshoz készített kolbászos koszorú másik receptemben megtalálható. természetesen az étel főzőlapon is elkészíthető, a mennyiségek arányos csökkentésével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá