Paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 5 kg krumpli
  • 1,5 kg hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg gyulai kolbász
  • 1 kg virsli
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 üveg lecsó
  • 3 kanál zsír
  • 2 zöldpaprika
  • 1/2 hegyes csípős paprika
  • 2 kisebb chili
  • 200 g házi készítésű darált paprika (paprikakrém)
  • 200 g aszalt paradicsom
  • 1 lestyánlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • néhány bazsalikomlevél
  • kevés só
  • 1 kávéskanál köménymag

Galuskához:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • kevés víz

Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón. A szalonnát felszeljük és bevagdossuk.

Kevés zsíron a szalonnát kisütjük, a “kakastarélyokat” kivesszük és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároljuk. Enyhén megsózzuk, majd a köménnyel együtt tovább pirítjuk rövid ideig. A lecsót és a darált paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraljuk.

Forráskor hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, ami szintén javított a bográcsos színén, a karikázott virslit és kicsivel később a galuskát is beleszaggatva (a hozzávalóit csak ki kell keverni és az ételbe szaggatni, majd benne megfőzni). Mielőtt a galuska is hozzákerült a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kiszedjük. Így csak a kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben.

Tipp:

Főzőversenyre készült, nagy sikert aratott. A tálaláshoz készített kolbászos koszorú másik receptemben megtalálható. természetesen az étel főzőlapon is elkészíthető, a mennyiségek arányos csökkentésével.