Paprikás burgonya kolbásszal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál parasztkolbász
- 2 kk pirospaprika
- só
A galuskához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- csipet só
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A kolbászt nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb 20 percig főzzük. A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk. Beletesszük a kolbászt és 10 percig együtt főzzük. Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.