Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsántorta recept

Padlizsántorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 padlizsán
    • 2 fej vöröshagyma
    • 20 dkg rizs
    • 30 dkg gomba
    • 500 ml tejszín
    • 1 ek keményítő
    • ételízesítő
    • olaj

    Elkészítése:

    A padlizsánokat vékony szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, majd mindkét oldalát megolajozzuk és megszórjuk ételízesítővel, 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

    Eközben az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a megtisztított és felvágott gombát és 30 perc alatt puhára főzzük. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt gombához adjuk. 5 percig forraljuk még.

    A rizst megfőzzük sós vízben, leszűrjük és a tejszínes gombaraguhoz adjuk.

    Egy kuglófformát kivajazunk és a padlizsánszeleteket sorban elhelyezzük benne úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást és a széleik lógjanak túl a formán, hogy majd vissza lehessen hajtani. Töltsük bele a gombás ragut, majd a széleket hajtsuk vissza. Ha nem takarják be teljesen a padlizsáncsíkok, akkor tegyünk még néhányat az aljára.

    40 percig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. Kiborítva szépen megtartja a formáját.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá