Padlizsántorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 30 dkg gomba
- 500 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- ételízesítő
- olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat vékony szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, majd mindkét oldalát megolajozzuk és megszórjuk ételízesítővel, 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Eközben az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a megtisztított és felvágott gombát és 30 perc alatt puhára főzzük. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt gombához adjuk. 5 percig forraljuk még.
A rizst megfőzzük sós vízben, leszűrjük és a tejszínes gombaraguhoz adjuk.
Egy kuglófformát kivajazunk és a padlizsánszeleteket sorban elhelyezzük benne úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást és a széleik lógjanak túl a formán, hogy majd vissza lehessen hajtani. Töltsük bele a gombás ragut, majd a széleket hajtsuk vissza. Ha nem takarják be teljesen a padlizsáncsíkok, akkor tegyünk még néhányat az aljára.
40 percig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. Kiborítva szépen megtartja a formáját.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »