Padlizsántorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg gomba
  • 500 ml tejszín
  • 1 ek keményítő
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítése:

A padlizsánokat vékony szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, majd mindkét oldalát megolajozzuk és megszórjuk ételízesítővel, 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

Eközben az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a megtisztított és felvágott gombát és 30 perc alatt puhára főzzük. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt gombához adjuk. 5 percig forraljuk még.

A rizst megfőzzük sós vízben, leszűrjük és a tejszínes gombaraguhoz adjuk.

Egy kuglófformát kivajazunk és a padlizsánszeleteket sorban elhelyezzük benne úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást és a széleik lógjanak túl a formán, hogy majd vissza lehessen hajtani. Töltsük bele a gombás ragut, majd a széleket hajtsuk vissza. Ha nem takarják be teljesen a padlizsáncsíkok, akkor tegyünk még néhányat az aljára.

40 percig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. Kiborítva szépen megtartja a formáját.