Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánokat vékony szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, majd mindkét oldalát megolajozzuk és megszórjuk ételízesítővel, 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Eközben az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a megtisztított és felvágott gombát és 30 perc alatt puhára főzzük. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt gombához adjuk. 5 percig forraljuk még.
A rizst megfőzzük sós vízben, leszűrjük és a tejszínes gombaraguhoz adjuk.
Egy kuglófformát kivajazunk és a padlizsánszeleteket sorban elhelyezzük benne úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást és a széleik lógjanak túl a formán, hogy majd vissza lehessen hajtani. Töltsük bele a gombás ragut, majd a széleket hajtsuk vissza. Ha nem takarják be teljesen a padlizsáncsíkok, akkor tegyünk még néhányat az aljára.
40 percig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. Kiborítva szépen megtartja a formáját.