Padlizsános lecsó árpagyönggyel recept
Hozzávalók:
- 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 50 dkg paprika
- 2 paradicsom
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj, vagy kókuszzsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.
A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.
Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.
Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.
Finom, egészséges, diétás
Tipp:
Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.
A padlizsános lecsó árpagyönggyel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

