Padlizsános lecsó árpagyönggyel recept

Hozzávalók:
- 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 50 dkg paprika
- 2 paradicsom
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj, vagy kókuszzsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.
A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.
Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.
Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.
Finom, egészséges, diétás
Tipp:
Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.
A padlizsános lecsó árpagyönggyel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »