Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános lecsó árpagyönggyel recept

Padlizsános lecsó árpagyönggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
    • 50 dkg paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 kisebb padlizsán
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • olívaolaj, vagy kókuszzsír
    • pirospaprika
    • bors
    • 1-2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.

    A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.

    Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.

    Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.

    Finom, egészséges, diétás

    Tipp:

    Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.

    A padlizsános lecsó árpagyönggyel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 64 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá