Padlizsános lecsó árpagyönggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Padlizsános lecsó árpagyönggyel

Hozzávalók:

  • 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 50 dkg paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj, vagy kókuszzsír
  • pirospaprika
  • bors
  • 1-2 tojás

Elkészítése:

A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.

A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.

Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.

Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.

Finom, egészséges, diétás

Tipp:

Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.