Padlizsános húsgolyók muffinsűtőben sütve recept
Hozzávalók:
- 2 vékony, hosszúkás padlizsán
- 5 ek olivaolaj
- só
- bors
- 40 dkg darált marha-sertéshús
- 1 kk só
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 kevés frissen őrölt feketebors
- 3 ek pankómorzsa (vagy zsemlemorzsa)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag mozzarella sajt a tetejére
Elkészítése:
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a végét, és vékony, hosszúkás ferde szeletekre vágjuk fel.
Egy grillserpenyőt kenjünk meg olivaolajjal,és süssük át mindkét oldalát a padlizsánszeleteknek. Sózzuk meg,és béleljük ki vele körbe a kivajazott muffunforma üregeit, mint egy virágszirom.
Közben a húshoz adjuk hozzá a fűszereket, a tojást és a pankómorzsát, majd petrezselymet is vagdaljunk bele, reszeljük hozzá a fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, és formázzunk golyókat belőle.
Ezután ültessük a padlizsán szirmok közepébe,és tegyünk a tetejükre egy szeletet a mozzarella sajtból.
180 fokos sütőben süssük szép pirosra. (Kb. 20 perc)
Fűszeres sült burgonyával és zöld salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

