Padlizsános húsgolyók muffinsűtőben sütve recept
Hozzávalók:
- 2 vékony, hosszúkás padlizsán
- 5 ek olivaolaj
- só
- bors
- 40 dkg darált marha-sertéshús
- 1 kk só
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 kevés frissen őrölt feketebors
- 3 ek pankómorzsa (vagy zsemlemorzsa)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag mozzarella sajt a tetejére
Elkészítése:
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a végét, és vékony, hosszúkás ferde szeletekre vágjuk fel.
Egy grillserpenyőt kenjünk meg olivaolajjal,és süssük át mindkét oldalát a padlizsánszeleteknek. Sózzuk meg,és béleljük ki vele körbe a kivajazott muffunforma üregeit, mint egy virágszirom.
Közben a húshoz adjuk hozzá a fűszereket, a tojást és a pankómorzsát, majd petrezselymet is vagdaljunk bele, reszeljük hozzá a fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, és formázzunk golyókat belőle.
Ezután ültessük a padlizsán szirmok közepébe,és tegyünk a tetejükre egy szeletet a mozzarella sajtból.
180 fokos sütőben süssük szép pirosra. (Kb. 20 perc)
Fűszeres sült burgonyával és zöld salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

