Padlizsános húsgolyók muffinsűtőben sütve recept

Hozzávalók:
- 2 vékony, hosszúkás padlizsán
- 5 ek olivaolaj
- só
- bors
- 40 dkg darált marha-sertéshús
- 1 kk só
- 1 ek petrezselyemzöld
- 1 kevés frissen őrölt feketebors
- 3 ek pankómorzsa (vagy zsemlemorzsa)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag mozzarella sajt a tetejére
Elkészítése:
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk le a végét, és vékony, hosszúkás ferde szeletekre vágjuk fel.
Egy grillserpenyőt kenjünk meg olivaolajjal,és süssük át mindkét oldalát a padlizsánszeleteknek. Sózzuk meg,és béleljük ki vele körbe a kivajazott muffunforma üregeit, mint egy virágszirom.
Közben a húshoz adjuk hozzá a fűszereket, a tojást és a pankómorzsát, majd petrezselymet is vagdaljunk bele, reszeljük hozzá a fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, és formázzunk golyókat belőle.
Ezután ültessük a padlizsán szirmok közepébe,és tegyünk a tetejükre egy szeletet a mozzarella sajtból.
180 fokos sütőben süssük szép pirosra. (Kb. 20 perc)
Fűszeres sült burgonyával és zöld salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »